.
zaterdag 21 april 2018    

Wie is er online

We hebben 13 gasten online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag38
mod_vvisit_counterGisteren100
mod_vvisit_counterDeze Week475
mod_vvisit_counterTotaal178911

Home APK
Afdrukken E-mail

 

Check hier om te zien wanneer uw auto APK nodig heeft.


 

 

APK: de Periodieke Auto Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Drie jaar nadat een auto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig.

 APK
  

Wat wordt er gekeurd bij de APK?

De keurmeester van het bedrijf dat de APK uitvoert, let op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie. Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

 
  

Verkeersveiligheid:

Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;

 
  

Milieu:

uitlaatgassen;

 
  

Algemeen:

Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

 
  

Andere belangrijke punten:

Kentekenplaten:

Op het voertuig moeten de juiste kentekenplaten zitten.

De duplicaatcode van het kentekenbewijs moet overeenkomen met de duplicaatcode op de kentekenplaat.

 RDW

  

Roetmeting

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

 
  

Viergasmeting:

Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

 
  

 

 

 

 

 
bottom

Ontwikkeld met JHB-Webdesign. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, web hosting. Valid XHTML and CSS.